فروردین: شما حتی اگر بخواهید اتفاقات خوبی كه رخ داده را باور كنید، نمیتوانید به احساس خود اطمینان كنید. حتی شاید با تغییرات جدیدی كه در زندگی تان رخ داده مقابله كنید. این سخن بدین معنی نیست كه شما زندگی معقول و منطقی را دوست ندارید؛ بلكه شما چون هیجان را تجربه كردهاید، چون میترسید زندگیتان خسته كننده شود در جستجوی ثبات و یكنواختی نیستید. سعی كنید بدون داشتن زندگی یكنواخت آرامش را به زندگیتان بازگردانید.
اردیبهشت: شاید امروز شما سعی كنید یكی از پروژههای قدیمی كه مدتی آن را كنار گذاشته بودید شروع كنید و یا كاری بكنید كه زندگی تان را لذت بخش تر كند، بنابراین احساس خوبی پیدا خاوهید كرد. اما اگر شما به احساسات خود بیشتر توجه كنید، كورسوی امیدی از حقیقت را در زندگی خود مشاهده خواهید كرد. حواستان جمع باشد برای رسیدن به اهداف نادرست به خودتان سخت نگیرید.
خرداد: شما امروز میدانید كه چه كارهایی باید انجام بدهید، اما این سخن بدین معنی نیست كه آن كارها را انجام خواهید داد. شما هنوز آمادگی این را ندارید كه از بازی و تفریح كه ظاهراً این روزها هرجا میروید دنبالتان میكنند چشم پوشی كنید. ولی سعی نكنید از احساسات خود بیزار شوید، چرا كه آنها كلید خوشبختی شما در آینده هستند. با ابراز كردن ذات حقیقی وجود خود عزت نفستان را نشان بدهید.
تیر: شما به سوی تغییری شدید و هیجان انگیر پیش میروید، اما باوجود اینكه برای ریسك كردن آمادگی دارید، به خاطر ترس ممكن است از آن دوری كنید. شما اعتقاد دارید كه همه چیز خیلی سریع اتفاق میافتد، تا جایی كه از كنترلتان خارج است. از فراموش كردن آینده هراس نداشته باشید، چراكه شما را برای به آینده آماده میكند.
مرداد: احساسات شما در طول روز شدید تر میشوند و هیچ راهی برای فرار كردن از شور و هیجان وجود ندارد. خوشبختانه شما از رنجشهای كوچك دوستانه فرار نمیكنید، به خصوص اگر این مشكل موضوع خیلی مهمیدرباره گذشته تان را به شما یادآوری كند. یادآوری یك خاطره قدیمیبه شما انگیزه میدهد تا تغییری اساسی در زندگی خود ایجاد كنید.
شهریور: امروز موج جدیدی از انرژی به زندگیتان راه پیدا كرده، حالا مشكل شما این است كه چه راهی را انتخاب كنید. متأسفانه نگاه كردن به دوستان و همكاران هیچ كمكی بهتان نمیكند، چراكه برنامههای آنها با برنامههای شما كاملاً فرق دارد. با وجود این نقطه نظرات افراد دیگر میتواند شما را با دیدگاه های بیشتری آشنا كند.
مهر: شما امروز میخواهید خودتان را از دیگران پنهان كنید، اما این كارتان از روی ترس نیست. هم اكنون انجام دادن وظایفتان و یا كارهای خانه برایتان اهمیت زیادی دارد، بنابراین شما میتوانید به سمت اهداف بزرگتری بروید. حتی اگر به نظر میرسد كه هیچ پیشرفتی نداشتهاید باز هم به كارتان ادامه بدهید. اعتماد كردن به راهنمای درونی خود شاید كار آسانی نباشد، اما هم اكنون لازم است كه این كار را بكنید.
آبان: شما امروز نمیتوانید به وقت خود اطمینان كنید. این سخن بدین معنی نیست كه نمیتوانید كارهایی كه شروع كرده اید را به اتمام برسانید. بلكه رویاهای شما برایتان اسباب دردسر شده و نمیگذارد به چیزهایی كه میخواهید برسید. خودتان را مقید كنید كه به قرار ملاقاتهایتان برسید و وقتی با كسی قراری میگذارید قرار قبلیتان را كنسل نكنید. هروقت كه كارهایتان را تمام كردید، آن وقت میتوانید به رویاها و آروزهای خود توجه كنید.
آذر: امروز از آن روزهایی است كه شما دوست دارید در خانه بمانید و وقتتان را با خانواده و یا تعداد كمی از دوستانتان بگذرانید. امروز شما زیاد حس خوبی ندارید، چراكه احساسات شما با منطقتان تناقض دارد. حتی اگر كارهای مهمی برای انجام دادن داشته باشید، نمیدانید كه با چه روشی آنها را انجام دهید. باوجود این بدون تلاش كردن هیچ چیزی به دست نمیآید. به دنبال برقرار كردن تعادلی منطقی و درست بین كار و استراحت باشید.
دی: شما امروز خیلی احساس ناامنی خواهید كرد، بخصوص اگر یكی از دوستان نزدیكتان و یا شریكتان با بهتر جلوه دادن چیزهایی كه خیلی هم خوب نیستند شما را خوب راهنمایی نكند. اگرچه شما هم اكنون میتوانید به وضوح ببینید كه یكی از اطرافیانتان تلاش میكند شما را بفریبد، اما امكان دارد دلیل این عصبانیت اخیر شما بیشتر ترسهای خودتان باشد نه رفتار آنها، پس قبل از اینكه عجولانه تصمیم بگیرید، تمام حقایق را بررسی كنید.
بهمن: شما اصلاً سعی نمیكنید در برنامه های قدیمیخود تغییراتی بدهید، اما امروز بهتر است كه پافشاری را كنار گذاشته، تغییراتی در زندگی خود داده و برای آینده خود برنامه ریزی كنید. شما میتوانید نظریههای خوبی در مورد زندگیتان داشته باشید و باوجود چندین سیاره در نهمین خانه شما یعنی خانه اهداف بزرگ نمیتوانید كارهای راحت را انتخاب كنید. پس عزمتان را جزم كنید و دست به كار شوید.
اسفند: امروز ماه وارد نشانهتان شده است و شما را وادار میكند كه احساسات خود را ابراز كنید. حالا شما دوست دارید همه بدانند كه شما چه احساسی دارید، چراكه فكر میكنید كمتر احساس تنهایی خواهید كرد. اما متاسفانه ممكن است شما با لحن بد خود دیگران را بیازارید، بنابراین یا باید لحن خود را تغییر دهید و یا اصلاً حرفی نزنید.
برای این منظور ابتدا بنشن را به مدت حداقل 6 ساعت درون آب قرار می دهیم و آب آن را هر دو ساعت عوض می کنیم تا از نفاخ بودن حبوبات جلوگیری شود.
یکی از پیاز ها را خرد کرده و پیاز داغ را آماده می منیم ، سپس بنشن را به همراه یک لیتر آب روی حرارت قرار می دهیم تا به مرحله جوش برسد ، در این مرحله در ظرف را قرار داده و یک ساعت زمان می دهیم تا مواد ما نیم پز شود ، بعد از ابن مرحله نمک و فلفل و زردچوبه را اضافه می کنیم ( دقت نمایید این آش به همراه کشک سرو می شود بنابراین در مصرف نمک احتیاط کنید.) سپس برای بار دوم در ظرف را قرار داده و یک ساعت دیگر زمان می دهیم تا بنشن بپزد.
در این مرحله سبزی خرد شده آش را اضافه نوده و 15 دقیقه روی حرارت قرار می دهیم
مرحله دوم مواد اولیه از قرار زیر می باشد.
حال حرارت را زیاد کرده و رشته ها را به آرامی اضافه می کنیم ، زمانی که رشته ها نرم شدند آش را آهسته هم می زنیم به گونه ای که رشته ها پاره نشوند. سپس آرد را در یک پیمانه آب سرد به صورت کامل حل نموده و به آش اضافه کنید و چند دور آن را هم بزنید. تا این مرحله تصویر شکل زیر را از آش دارید .
سپس مجدد حرارت را کم نموده و به 40 دقیقه زمان برای آماده سرو شدن غذا زمان نیاز دارید.زمانی می توانید از آماده شدن آش اطمینان حاصل کنید که لعاب رقیق روی آن پایین رفته و آش کاملا یک دست شود.
اگر مایلید مقداری از کشک را داخل آش مخلوط کنید، قبل ازاین که داخل ظرف مخصوص بریزید، کشک را اضافه نموده و یک جوش به آش بدهید.
در این مرحله می توانید به سلیقه خود آش را به همراه پیاز داغ و سیر داغ و نعنا داغ و البته کشک تزیین کنید.
حبوبات (لوبیا قرمز – لوبیا چیتی – نخود- عدس ) از هر کدام 1 پیمانه
پیاز 4-3 عدد
نمک وفلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
نعناع خشک به مقدار لازم
کشک به مقدار لازم
در صورت تمایل سیر سرخ شده برای تزیین
طرز تهیه آش رشته برای 10 نفر :
1- حبوبات به غیر از عدس را از شب در آب خیس می کنیم . و بعد می گذاریم بپزد . وقتی نخود ولوبیا نیم پز شدند در مرحله آخر عدس را هم اضافه می کنیم . ( عدس زمان پخت کمتری دارد پس هم زمان با نخود و لوبیا آن را نمی ریزیم .)
2- در قابلمه ای با سایز مناسب آب میریزیم و می گذاریم به جوش بیاید و سبزی را که خرد کرده و شسته ایم را در آن می ریزیم . وقتی سبزی ها نیم پز شدند حبوبات پخته شده را به آن اضافه می کنیم تا با همدیگر بپزد .
3- پیاز ها را به صورت خلال های باریک خرد می کنیم و در روغن سرخ می کنیم و به مواد قبلی اضافه می کنیم ( کمی از پیاز های سرخ شده را برای تزیین نگه می داریم )
4- در مرحله آخر که سبزی و حبوبات پخته شد رشته را که به 2 یا 3 قسمت خرد کرده ایم به آَ ش اضافه می کنیم و می گذاریم رشته بپزد .
5- وقتی آش پخت و کاملا جا افتاد شعله زیر آن را خاموش کرده و در ظرف مناسبی برای سرو می ریزیم .
روی آن را هم با کشک و نعناع داغ و در صورت تمایل سیر داغ تزیین می کنیم .
حبوبات (لوبیا قرمز – لوبیا چیتی – نخود- عدس ) از هر کدام ۱ پیمانه
پیاز ۴-۳ عدد
نمک وفلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
نعناع خشک به مقدار لازم
کشک به مقدار لازم
در صورت تمایل سیر سرخ شده برای تزیین
طرز تهیه آش رشته برای 20 نفر:
۱- حبوبات به غیر از عدس را از شب در آب خیس می کنیم . و بعد می گذاریم بپزد . وقتی نخود ولوبیا نیم پز شدند در مرحله آخر عدس را هم اضافه می کنیم . ( عدس زمان پخت کمتری دارد پس هم زمان با نخود و لوبیا آن را نمی ریزیم .)
۲- در قابلمه ای با سایز مناسب آب میریزیم و می گذاریم به جوش بیاید و سبزی را که خرد کرده و شسته ایم را در آن می ریزیم . وقتی سبزی ها نیم پز شدند حبوبات پخته شده را به آن اضافه می کنیم تا با همدیگر بپزد .
۳- پیاز ها را به صورت خلال های باریک خرد می کنیم و در روغن سرخ می کنیم و به مواد قبلی اضافه می کنیم ( کمی از پیاز های سرخ شده را برای تزیین نگه می داریم )
۴- در مرحله آخر که سبزی و حبوبات پخته شد رشته را که به ۲ یا ۳ قسمت خرد کرده ایم به آَ ش اضافه می کنیم و می گذاریم رشته بپزد .
۵- وقتی آش پخت و کاملا جا افتاد شعله زیر آن را خاموش کرده و در ظرف مناسبی برای سرو می ریزیم .
روی آن را هم با کشک و نعناع داغ و در صورت تمایل سیر داغ تزیین می کنیم.
آیا بعد از زایمان طبیعی فرم ناحیه زایمان عوض میشود؟
از کجا بفهمم که میتوانم زایمان طبیعی داشته باشم؟
آیا سزارین خطر یا عوارضی هم در پی دارد؟
چه می توانم بکنم تا هنگام زایمان طبیعی به اپیزیوتومی کمتر نیاز داشته باشم؟
زایمان در آب چیست؟ مرده زایی (still birth) چیست؟
بی حسی اپی دورال چگونه انجام می شود؟
زایمان طبیعی چند مرحله دارد و چقدر طول می کشد؟
چند روز بعد از زایمان طبیعی میتوانم سر پا شوم؟
من که تا به حال انقباض نداشتهام؛ از کجا بفهمم انقباض چطوری است؟
زایمان طبیعی موجب ایجاد یا تشدید هموروئید میشود؟
اگر نوزادم سنگین باشد، نمیتوانم طبیعی زایمان کنم؟
جواب های زایمان طبیعی و سزارین
آیا سزارین خطر یا عوارضی هم در پی دارد؟ چون سزارین یک عمل جراحی است، ممکن است عوارض و مشکلات معمول یک عمل جراحی را مانندموارد زیر داشته باشد:
خطراتبیهوشی عفونت خونریزی عوارض مربوط بهلخته شدن خون در رگها صدمه بهدستگاه ادراری بطور کلی جنین در بدن مادر رسیده می شود و می بایست بارداری خاتمهیابد. نحوه خاتمه بارداری بایدبه شکلی باشد که سلامت مادر و نوزاد را تامین کند. برای نیل به این هدف، گاهیزایمان طبیعی (واژینال) و گاهی سزارین انجام می شود.
چه می توانم بکنم تا هنگام زایمان طبیعی به اپیزیوتومی کمتر نیاز داشته باشم؟ اپیزیوتومی برشی است که در فاز دوم زایمان دراطراف واژن و پرینه داده می شود تا خروج جنین راحت تر صورت بگیرد و معمولا زمانیانجام می شود که پیشرفت زایمان کند شده باشد. معمولا در زایمان اول بیشتر انجام میشود.
ماساژ ملایم روزانه پرینه از هفته 34 به بعدمی تواند قابلیت ارتجاع عضلات این ناحیه را بیشتر کند. برای این کار کمی کرمویتامینE را به نوک انگشتان خود بمالید و انگشتانتان را حدود سه سانتیمتر داخلواژن قرار دهید و به آرامی به طرف پائین و دیواره های اطراف فشار وارد کنید تاجائیکه کمی احساس سوزش یا خارش کنید .تا دو دقیقه ادامه دهید. سپس این کار را بهطرف پائین ادامه دهید و بعد مجددا به عقب برگردید و این کار را سه دقیقه انجامدهید. حوالی زمان زایمان هم می توانید همین کار را همراه با کمپرس گرم انجام دهیدتا عضلات وژن هر چه بیشتر شل شوند.
زایمان در آب چیست؟ زایمان در آب روش نسبتا جدیدی در زایمان طبیعی است که در حال حاضر مراحل اولیه خود را می گذراند و تحقیقات کمی در مورد آن صورتگرفته است و شکی نیست که مانند هر روش دیگری ، مزایا و معایب خود را دارد.
زایمان در آب، فاز اول زایمان را سریعتر ونیاز به استفاده از مسکن را در طول زایمان کمتر میکند.
بعضی مطالعات نشان داده اند که نیاز به فورسپس(که معمولا در زایمان اول مورد استفاده دارد) در صورتیکه مادر حداقل بخشی اززایمان خود را در آب انجام داده باشد، کمتر می شود. همچنین، بر خلاف تصور اغلبمردم، بالا رفتن ریسک عفونت در این روش هنوز ثابت نشده است.
باید توجه کرد که در حال حاضر زایمان در آبتوسط تمام پزشکان توصیه نمی شود زیرا عده ای از آنها معتقدند بررسی های بیشتری جهتاطمینان از کاملا بی خطر بودن این روش زایمان، لازم است.
مرده زایی (still birth) چیست؟ تولد نوزاد مرده بعد از هفته 20 حاملگی رامرده زائی می گویند. علت آن ناشناخته است.
ممکن است ناشی از کاهش جریان اکسیژن جنین یاناشی از مشکلات بندناف یا جفت باشد. در صورتی که جنین اختلال ژنتیک شدیدی داشتهباشد و بندرت، اگر گروه خونی مادر و جنین سازگار نباشد، احتمال تولد نوزاد مردهوجود دارد.
در خانمهایی که سیگار می کشند و یا دچار سوءاستعمال مواد مخدر یا مصرف زیاد الکل هستند، احتمال تولد نوزاد مرده بیشتر است.
بی حسی اپی دورال چگونه انجام می شود؟ بی حسی اپی دورال یک روش زایمان بی درد است.
این بی حسی از طریق یک کاتتر بین دو مهره درپائین ترین قسمت کمر داده می شود.نوک کاتتر وارد فضای اپی دورال می شود که ازغشاهای اطراف طناب نخاع تشکیل شده است. انتهای دیگر به شانه بسته می شود. بنابراینمقادیر بعدی دارو می توانند تجویز شوند.
این نوع بی حسی اعصاب را از کمر به پائین تحتتاثیر قرار می دهد که شامل اعصاب رحمی نیز می باشد. در حین بی حسی مایعات وریدیتزریق می شود و ضربان قلب جنین کنترل می گردد.
زایمان طبیعی چند مرحله دارد و چقدر طول می کشد؟ مرحله اول از دردهای زایمان تا باز شدن کامل دهانه رحم است که در خانمهایی که برای اولین بار زایمان می کنند 8تا 12 ساعت و در چندزاها 5 تا 8 ساعت طول می کشد. مرحله دوم خارج شدن جنین از دهانه رحمی است که کاملا باز شده و در زایمان اول بطورمتوسط 50 دقیقه و در چندزاها بطور متوسط 20 دقیقه طول می کشد. مرحله سوم خارج شدن جفت است که در تمام خانمها بطور متوسط 5 تا 15 دقیقه طول میکشد.
عمل سزارین چگونه انجام می شود؟ پزشک روی شکم و رحم یک برش ایجاد کرده و نوزاد را از این طریق خارج می کند. امروزه بسیاری از سزارین ها با بیحسی نخاعی یا اپیدورال انجام می شوند. بنابراین مادر هوشیار است و می تواند مراحل مختلف سزارین راببیند. همچنین داخل مثانه سوند ادراری گذاشته می شود و از بازو رگ گیری می شود تادر صورت نیاز مایعات یا دارو از راه ورید به او تزریق شود.
جراح متخصص زنان و زایمان ابتدا یک برش افقیسطحی بر روی پوست شکم (پائین شکم) و سپس یک برش عمقی بر روی رحم می دهد و ظرف چنددقیقه جنین را خارج می کند. بعد از این مرحله، حدود نیم ساعت زمان لازم است تا جفتخارج شود و بعد لایه های بریده شده یکی یکی بخیه می شود تا به حالت اول در آید.
خیلی درد داره؟! در کمال تعجب، این سوال، همچنان پرطرفدارترین سوال زنان در مورد زایمان طبیعی است! ملاک از «خیلی» در این سوال معلوم نیست اما احتمالا جواب مورد انتظار این است که «نه، دردی نداره!» در واقع این سوال بیشتر برای این پرسیده میشود که با یک جواب خوشبینانه کمی روحیه گرفته شود! با وجود این جواب واقعی این نیست. بله، زایمان طبیعی خیلی درد دارد!
هول نکنید. این جواب ادامه دارد. اول شما به این سوال پاسخ دهید: مگر سزارین درد ندارد؟! چرا، آن هم درد دارد. نکته این است که به هر حال برای تولد فرزندتان مجبورید مقداری درد را تحمل کنید. این نخستین قدم برای اثبات شجاعت مادرانه شماست، پس قدرش را بدانید. فرقش این است که در سزارین شما درد را در طول حداقل چند روز میکشید و در زایمان طبیعی درد در چند ساعت بهصورت امپیتری(!) درمیآید. نترسید! این درد هرگز بیشتر از آستانه تحمل آدمیزاد نیست. در عوض دو تا خوبی دارد؛ یکی اینکه دردهای زایمان طبیعی اثری از خودشان به جا نمیگذارند. بلافاصله بعد از تولد فرزندتان این دردها فروکش میکنند و شما میتوانید نوزادتان را در آغوش بگیرید. دوم اینکه دردهای زایمان طبیعی وقتی رخ میدهند که شما هنوز تنهایید و مسئولیت یک نوزاد را بهعهده ندارید. درحالیکه دردهای زایمان سزارین وقتی شروع میشوند که شما یک نوزاد تازه متولدشده دارید که نیازمند توجه 24 ساعته شماست و این، کار را خیلی سخت میکند. در عین حال این را هم بدانید که با وجود تکنیکهای جدید بیحسی در زایمان طبیعی (تکنیکهای تنفس، زایمان در آب و اپیدورال) میشود دردهای زایمان طبیعی را تا حد زیادی کاهش داد.
از کجا بفهمم که میتوانم زایمان طبیعی داشته باشم؟ مواردی هست که بهطور قطعی امکان زایمان طبیعی را منتفی میکند. سابقه جراحی شکمی یا سزارین قبلی در کمتر از 5 سال گذشته، دیسک حاد کمر، فشار خون یا دیابت کنترل نشده، مشکلات خاص بارداری (مثل سابقه ناباروری، سقط مکرر، سرکلاژ، خونریزی و جفت سرراهی) و موارد دیگری که با احتمال کمتری رخ میدهند، این امکان را از بین میبرند. به جز این، موارد دیگری هست که تا انتهای بارداری نمیتوان در مورد آن نظر داد. چرخیدن سر بچه (و قرار گرفتن آن در پایین شکم)، پایین رفتن سر بچه به داخل لگن مادر در هفته آخر و تناسب اندازه سر بچه و استخوان لگن مادر را تا قبل از هفتههای آخر نمیتوان مشخص کرد. نگاه به قیافه بلند و بالای این فهرست نکنید. اغلب مادران جزو هیچیک از این دستهها نیستند و میتوانند زایمان طبیعی و موفقی داشته باشند.
آیا بعد از زایمان طبیعی فرم ناحیه زایمان عوض میشود؟ خیر. اغلب کسانی که اینطوری در مورد زایمان طبیعی فکر میکنند، تصور کارتونیای از آن دارند! درست است که طی زایمان طبیعی بافت ناحیه تناسلی بهشدت تحت فشار قرار گرفته و برای زایمان تا آخرین حد ممکن باز میشود اما اصلا به این معنا نیست که به همین شکل باقی میماند. درست همانطور که شکم بزرگ زن باردار در همان ابعاد توپ بسکتبالیاش باقی نمیماند! بافت واژن یک بافت پرچین و چروک با قابلیت ارتجاعی زیاد است که در زمان زایمان تا حد امکان باز میشود و به مرور به اندازه قبلی برمیگردد. معمولا پزشک متخصص مدت 6 هفته را برای استراحت بافت تجویز میکند تا در این مدت بافت دوباره محکم و جمع شود.
نکند کیسه آبم پاره شود و نفهمم و بچهام در خشکی بماند؟تقریبا غیرممکن است. کیسه آمنیوتیک حاوی مقداری مایع آمنیوتیک است، بنابراین هر چقدر هم که بیحواس باشید خروج این مقدار آب بدنتان را متوجه میشوید! ضمنا، اگر به هر دلیلی مایع آمنیوتیک نشت کند (چه کیسه بهدلیل شروع فرآیند زایمان پاره شده باشد و چه بهدلیل حادثهای سوراخ شده باشد) بدن بهصورت خودکار دوباره آب را تولید میکند تا حجم آب از حدی کمتر نشود. با همه اینها اگر متوجه نشت آب از کیسه شدید (آبی که رنگ و بو ندارد) یا مایع آمنیوتیک به رنگ سبز یا قهوهای یا دارای نشانههای خون بود، باید به سرعت خودتان را به بیمارستان برسانید.
چند روز بعد از زایمان طبیعی میتوانم سر پا شوم؟ به روز نمیکشد! شما چند دقیقه بعد از زایمان میتوانید از جای خود بلند شوید و راه بروید. در بیمارستانهای دوستدار مادر و کودک در ایران بلافاصله بعد از زایمان نوزاد را در آغوش مادر میگذارند و به محض پایان یافتن پروسه زایمان (خارج شدن جفت و احتمالا بخیههای اپیزیوتمی) از او میخواهند که به نوزاد شیر دهد. با وجود این اغلب از مادر خواسته میشود که تا 2 ساعت استراحت کند و در بلوک زایمان بماند. این مدت هم به دلیل ضعف زن پس از زایمان درنظر گرفته میشود تا از متعادل بودن حال او مطمئن شوند. بعد از آن تنها مشکل موجود، درد اندک ناشی از بخیههای اپیزیوتمی است و البته دردسر کلنجار رفتن با نوزادی که شیر خوردنش کمی پیچیده است!
برخلاف جراحی سزارین که به خاطر درد شدید ناشی از بخیههای عمقی مادر ناچار است مقادیر زیادی مسکن مصرف کند (و البته این مسکن در شیر مادر هم وارد میشود و متاسفانه به بچه منتقل میشود) بعد از زایمان طبیعی درد بخیههای سطحی کاملا قابل تحمل است یعنی درست فردای روز زایمان که سزارینیها تازه باید با درد فراوان راه بیفتند و به دستشویی بروند، شما میتوانید خودتان بچهتان را بغل کنید و بروید خانه و به زندگیتان برسید.
من که تا به حال انقباض نداشتهام؛ از کجا بفهمم انقباض چطوری است؟ انقباضهای منظم اصلیترین علامت شروع زایمان است، بنابراین فهمیدن درست آن مهم است. روش فهمیدن انقباض در زمان درد یک روش ساده است: انگشتتان را بگذارید روی پیشانیتان. بعد انگشتتان را بزنید به لپتان، حالا انگشتتان را بزنید به شکمتان. مثل پیشانیتان بود یا مثل لپتان؟ یک شکم آرام، مثل لپ آدم نرم است. شکم منقبض مثل پیشانی سنگی است البته نهفقط یک نقطه آن، شاید کوچولوی شیطان شما خودش را یک گوشه گلوله کرده باشد. شکم منقبض همه جایش سفت است.
زایمان طبیعی موجب ایجاد یا تشدید هموروئید میشود؟ خیر. این بارداری است که موجب آن میشود. فشاری که در طول 9 ماه و بهخصوص در ماههای آخر به عضلات کف لگن وارد میشود، باعث میشود رگهای خونی دور مقعد تحت فشار قرار بگیرند و احیانا بیرون بزنند. اغلب زنها بعد از زایمان (چه سزارین و چه طبیعی) با این مشکل مواجه میشوند. بهخصوص یبوست بعد از زایمان که شیردهی هم آن را تشدید میکند، موجب وخیمتر شدن اوضاع میشود. در مواردی که زن باردار دچار هموروئید شدید باشد، زایمان طبیعی ممکن است منجر به خونریزی شود. در نتیجه درصورتی که در طول بارداری هم نتواند آن را کنترل کند، معمولا اجازه زایمان طبیعی را به او نمیدهند.
اگر نوزادم سنگین باشد، نمیتوانم طبیعی زایمان کنم؟ بعضی از دکترها بهصورت پیشفرض اعلام میکنند که نوزاد سنگینتر از 4کیلو را بهصورت طبیعی به دنیا نمیآورند. در این مورد اصلا نمیشود با این قطعیت اظهارنظر کرد. اولا، امکان زایمان طبیعی یا عدمامکانش بیشتر از هر چیز بستگی به نسبت دور سر جنین و عرض استخوان لگن مادر دارد. بنابراین ممکن است زنی با استخوان تنگ لگن نتواند یک نوزاد 3 کیلویی را به دنیا بیاورد اما زنی با لگن مناسب یک نوزاد 5 کیلویی را به راحتی به دنیا بیاورد. نکته دوم این است که وزن جنین را هم نمیشود بهصورت قطعی مشخص کرد. وزنی که توسط سونوگرافی اعلام میشود، براساس اندازه استخوان جنین است و تقریبی است بنابراین احتمال اشتباه در آن هم وجود دارد.
بهتره تمام مواد رو سر و خنک با هم مخلوط کنید. و آب ماکارونی رو کامل بگیریدمقدار مواد بستگی به سلیقه ی شما داره. من خودم معمولا بیشتر از مواد بالا میریزم. خودتون میتونید کم و زیادش کنید از ماست چکیده هم میتونید
به جای سس یا ترکیبی با سس استفاده کنید میتونید سسی از آبلیمو و ادویه و سس مایونز درست کنید و نیم ساعت قبل از سرو سس رو روی مواد بدید یا وقتی برگردونید روی مواد بریزید. میتونید از قارچ خرد شده هم استفاده کنید.
امیدواریم دستور این سه روش پخت سالاد ماکارونی برای شما مفید بوده باشد.
فیسبوک (به انگلیسی: Facebook) یک سرویس شبکهٔ اجتماعی برخط است که در ۴ فوریه سال ۲۰۰۴ میلادی توسط مارک زاکربرگ و دوستانش ادوآردو سوری، اندرو مککالم، داستین مسکوتیز و کریس هیوز در دانشگاه هاروارد به وجود آمد.[۷] در ابتدا نامنویسی در این تارنما به دانشجویان دانشگاه هاروارد محدود بود، اما با گذشت زمان درِ آن برای دانشگاههای شهر بوستون، آیوی لیگ و دانشگاه استنفورد نیز گشودهشد. پس از افزودهشدن دانشگاههای مختلف و دبیرستانها به لیست مجاز عضویت در فیسبوک، عضویت در آن به تدریج در دسترس تمامی افراد بالای ۱۳ سال در سراسر دنیا قرار گرفت ف